luni, 16 martie 2009

O carte în mâna oricui..

Hai că până acum nu am publicat vreun articol despre cărţi, sau cel puţin eu nu ţin minte. Poate nu pare, dar cărţile sunt o veche pasiune care în ultima perioadă a fost cam uitată. Azi însă am avut ocazia să poposesc într-o librărie şi apetitul spre a citi o carte cu adevărat bună a apărut instantaneu. Avem şi la şcoală cărţi de citit, dar recunosc: nu am citit una cap-coadă, iar de citit mai mult de 3 nici nu se pune vorba ( mă refer la perioada de până acum a liceului ). Cei care mă cunosc ştiu că sunt un împătimit al romanelor poliţiste ( se trage din familie:) ), Agatha Christie fiind cea care m-a binedispus prin cele câteva cărţi scrise de ea şi citite de mine ( vreo 15 la număr:D ) şi vara trecută a reuşit acest lucru John Grisham.

,, O carte este un dar pe care îl poţi deschide iar şi iar” ne spune un citat. Nu ştiu cât adevăr ,,grăieşte”, dar o carte bună, în care te regăseşti este întotdeauna binevenită. Normal că lumea va spune: ce rost are să citesc şi anume cartea, mai simplu văd filmul şi atât. Da, uită-te TU la un film fără să ai habar despre carte ( dacă există desigur…). Eşti sigur că filmul este oglinda cărţii?, poate este o versiune extreme de proastă a ceea ce se întâmplă în carte. Dar lasă, cine ştie mai bine ca tine, nu??

O mare problemă, cel puţin la tineri este timpul şi evident ,,cheful”. Pentru a citi o carte trebuie să îţi faci timp, să simţi o atracţie spre a face asta, iar dacă mai adaugi şi lipsa crasă de chef atunci insuccesul în a citi o carte este garantat. Dintr-o carte poţi extrage multe lucuri, unele positive, altele negative. Poate fi o carte haioasă, profundă, cu multe idei, simplă, la obiect, tematică, iar dacă o înţelegi atunci în mod cert se merită.

Prin acest articol, mâ gândeam să anunţ că periodic vor apărea scurte gânduri despre cărţile citite ( asta dacă am timp ) şi de ce nu poate mici recomandari., aşa că fiţi pe fază, poate o să aflaţi lucruri interesante despre cărţi, lucruri care să va facă să le citiţi şi voi. Acum că am zis că mă apuc de citit chiar asta am să fac, nu de alta dar Noapte în Bellinzona şi apoi o carte foarte interesantă, Ultimul Împărat mă aşteaptă. Aşa că dacă aveţi ocazia citiţi o carte bună şi apoi vedeţi filmul, iar dacă nu este filmul nici o problemă, tot citiţi o carte pentru că va fi mult mai interesant şi mai bine. O seară bună!

6 comentarii:

La 16 martie 2009 la 22:40 , Blogger Deme a spus...

Cred că sunt printre puţinii oameni (ca să nu zic că poate sunt singura oamă) care au citit Stăpânul Inelelor şi nu au văzut niciodată filmul :))

Cât despre ecranizări, cred că cea mai reuşită pe care am văzut-o a fost după Tess D'Urbeville a lui Thomas Hardy. În rest... ştiu că multor persoane le-a plăcut "Memoriile unei gheişe", dar eu citisem cartea înainte de a vedea filmul şi mi s-a părut groaznic. Au tăiat o mare bucată din poveste şi fragmentele alea cusute între ele în film cu aţă fosforescentă mi s-au părut cam haotice :)) Anyway, that was just an opinion. Eu fiind dintotdeauna "ciudata cu cărţile", admit că s-ar putea să existe păreri diferite pe tema asta :)

 
La 16 martie 2009 la 22:47 , Blogger kabool a spus...

Tu esti devoratoare de carti si bine faci. Da am aflat si eu azi de la cineva ca trebuia sa citesc inainte cartile cu Stapanul Inelelor, si apoi sa ma dau a vedea filmul pt ca era si mai tare !

 
La 17 martie 2009 la 07:35 , Anonymous Anonim a spus...

Multumim, tinere! Apreciez initiativa si ma declar fan feroce al articolelor ce vor urma, legate de cartile pe care o sa le devorezi.

 
La 17 martie 2009 la 21:22 , Anonymous Anonim a spus...

bah nu stiu ce sa zic... cand vad ce limbaj folosesc cei care iti lasa comentarii ma ia frica :)) adica eu nici nu mai am diacritice la calculator si oamenii astia(chiar si tu) au un limbaj... wow.

despre articol... nu stiu... posteaza si tu ceva mai pentru omu de rand asa ca mine ca eu citesc articolu' asta ca pe o carte la scoala adica nu inteleg nimic si probabil o sa caut un rezumat sau pe cineva sa mi'l rezume...

 
La 18 martie 2009 la 23:11 , Anonymous Anonim a spus...

o mica precizare: Ultimul Imparat a fost achizitionata la recomandarea mea :P

 
La 19 martie 2009 la 14:46 , Anonymous Anonim a spus...

Eee, pe mine ma bucura sa vad ca exista atatia oameni, adolescneti cu precadere care stiu sa aprecieze si sa se bucure de o carte. :)
Astept recomadarile si gandurile tale despre carti.

@ Deme --> Sunt total de-acord cu tine in legatura cu filmul si cartea Memoriile unei gheise. Si mie mi-a placut cartea extraordinar de mult, dar m-a plictisit filmul ingrozitor. :P

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire