duminică, 8 martie 2009

The Special One

La Mulţi Ani! tuturor fetelor, femeilor şi nu în ultimul rând mămicilor:). Se pare că Andrei m-a corupt şi prin urmare ne întalnim din nou:). Ne întâlnim într-o zi care nu este tocmai una obişnuită deoarece cu toţii ştim, nu-i aşa, că astăzi este 8 martie, cea mai gingaşă şi delicată zi din an. Chiar dacă se pare că vremea nu ţine cu noi nu trebuie să fim trişti deoarece, astăzi e ziua în care ne gândim de două ori mai mult la cea mai dragă fiinţă de pe pământ-mama:)!

întorcându-mă în timp şi răsfoind prin amintiri, copilul din mine ar spune: mama este acea persoană care mi-a dat viaţă, persoana care m-a ajutat să fac primii paşi, este persoana care m-a ocrotit şi m-a ajutat să mă bucur de naivitatea copilăriei.

Privind din perspectiva adolescentului am spune că mama este persoana care acum ne îndruma paşii din nou, dar într-un alt mod, este persoana care ne învaţă cum să păşim într-o altă lume în care nu ne va mai putea ţine de mână şi nu în ultimul rând este persoana pe umărul căreia plângem pentru că acum cunoaştem şi o altă latură a vieţii.

Astăzi, dobândind o altă treaptă a maturităţii, mă uit la mama mea şi văd: o femeie puternică, frumoasă, delicată, mereu cu zâmbetul pe buze, cu un suflet pur orice ar fi şi mai mult o văd pe prietena mea. Bineînţeles, cuvintele nu sunt îndeajuns pentru a exprima cu adevărat ce înseamnă mama pentru noi, ea fiind un adevărat univers pentru fiecare precum şi izvorul de înţelepciune care ne ghidează paşii chiar dacă nu este întotdeauna lângă noi. Dintr-o mie de flori, aparent identice aş şti pe care să o aleg:). Iubirea ei ocrotitoare este ca vantul, nu o poţi vedea. dar o poţi simţi şi asta aşa va fi mereu…în această lună se întâmplă lucruri minunate: natura prinde din nou viaţă, ghioceii fiind primii care ne arată acest lucru, este luna în care ne sărbătorim ce avem mai sfânt, mai bun şi mai curat. Parcă totul pare să se nască încă o dată. Am putea să facem şi noi acelaşi lucru…, să ne aducem un strop de culoare în sufletele noastre născându-ne încă o dată pentru a fi mai buni şi pentru a aprecia mai mult ce avem în jurul nostru. Astfel acest tablou aparent comun, s-ar creiona printr-o strălucire aparte pentru fiecare dintre noi deoarece frumuseţea vine mereu din lucruri mărunte! Să ţineţi minte un lucru: fericirea în voi răsare şi în voi înfloreşte! împărtăşiţi-o ca şi cum în fiecare zi ar fi sărbătoare: fie ea ziua îndrăgostiţilor, fie ea ziua mamei, chiar şi a bărbatului;)) pentru că doar aşa portativul nostru cu suişuri şi coborâşuri ( că aşa se întâmplă în viaţă ), va fi exprimat printr-o adevărată eufonie:).



Aşa cum am promis, astăzi articolul dedicat mamelor şi în general femeilor este o creaţie a prietenei Mădălina, care se pare a fost ,,coruptă”. Eu nu pot decât să îi mulţumesc pentru articol şi să îi urez un La Mulţi Ani mamei, şi desigur tuturor femeilor!. De ziua bărbatului tot un articol special va apărea, dar cu alt autor:).

1 comentarii:

La 8 martie 2009 la 14:55 , Anonymous Anonim a spus...

Superb articolul! Felicitari Mada!

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire