duminică, 1 martie 2009

Viaţa ca o carte..

Într-una din zile am vorbit cu un prieten drag mie care mi-a spus că vrea să scrie pentru a învaţa, pentru a-şi exprima trăirile. Ascultându-l, i-am spus că vreau să fac şi eu lucrul acesta. De multe ori suntem prinşi în cotidianul mereu acelaşi şi pur şi simplu ne închidem în noi asemenea unei carţi pe care o aşezi pe raft şi atunci uiţi să o mai răsfoieşti. Spun asta pentru că, prin noi, amintirile sunt mereu prezente. Trebuie doar să ne detaşăm de tot ceea ce înseamnă "aceleaşi lucruri zi de zi". Astfel viaţa ar fi mult mai frumoasă, nu ar mai fi doar o paletă de griuri colorate ci mult mai mult de atât, iar noi vom fi mai buni şi mai frumoşi.
Ne limităm de multe ori la teluric şi uităm cât de frumos e să priveşti spre celest..., însă când e vorba de iubire, şi în mod cert că aici am captat atenţia fetelor în special:P, sunt sigură că aţi privit mult mai departe de lucrurile palpabile şi vizibile. Deoarece esenţialul este invizibil pentru ochi...îl poţi vedea doar cu sufletul. Sunt curioasă ce-aţi spune voi că înseamnă iubirea. Dacă ne-am aprecia mai mult unul pe celălalt şi am privi lucrurile mult mai adânc atunci ne-am găsi singuri răspunsul mult mai uşor.
Nu trebuie să aşteptăm să pierdem pe cineva pentru a realiza cât de importantă este acea persoană pentru noi. Iubirea înseamnă frumuseţe, deoarece atunci când iubeşti şi te simţi iubit, rănile care le aveai în trecut acum se vindecă, iar sufletul se simte mai viu ca niciodată. Acest interior reflectă exteriorul şi astfel devenim nişte persoane mult mai frumoase:). Şi dacă se întâmplă atâtea lucruri frumoase doar iubindu-ne de ce să nu o facem?:). Viaţa noastră este un drum lung care va fi mereu presărat cu amintiri; vom avea momente când ne vom bucura de fiecare floare primită sau daruită, dar vor fi şi momente când nu vom mai vedea frumuseţea florii din cauza tristeţii însă trebuie să fim tari pentru noi, pentru cei din jurul nostru. Mâine este o noua zi, iar soarele din nou va răsări!
Aminteşte-ţi mereu să-l îmbrăţişezi cu dragoste pe cel de lângă tine pentru că este singura comoară pe care o poţi oferi cu inima. Tot ce trebuie să facem este să ne deschidem sufletul şi să lăsăm amalgamul de sentimente să iasă la suprafaţă şi astfel vom şti ce înseamnă bucuria unui mic zâmbet dăruit sau primit...,iar cartea de care vă vorbeam va fi din nou răsfoită:).

Articolul de astăzi este semnat de o bună prietenă, Mădălina, care mi-a acceptat provocarea de a scrie un articol. Ştiu că azi e prima zi a primăverii, 1 Martie, ziua mărţişorului. Aşa mi-a venit idea de a le face fetelor drept cadou un articol semnat de o fată. Articole scrise de Mădă vor mai apărea pe acest blog pentru că îi place să scrie şi i-am transmis microbul. Până una alta ar fi bine să merg să iau şi eu ceva mărţişoare.!

1 comentarii:

La 2 martie 2009 la 22:53 , Anonymous Anonim a spus...

Un martisor frumos. Pacat ca de multe ori uitam sa ne gandim la iubire, la frumos... uitam de noi intr-o lume gri si lipsita de sens si gust, uitam de noi pentru ca apoi sa ne trezim ca a mai trecut un an sau poate o luna... In sfarsit, o primavara frumoasa!

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire