joi, 12 martie 2009

Salutare domn Obscen!

Aseară am primit pe, evident messenger un banc mai ,,obscen” ( ca să folosesc exprimarea persoanei care mi l-a trimis ). Nu că ar fi prima dată când primesc aşa ceva, am un tip în listă care în fiecare zi îmi trimite bancur, mă ţine la curent:). Bancul nu era chiar obscen, dar folosirea cuvântului pentru a-l descrie m-a determinat să dau următoarea replică: ăsta nu este este banc obscen, viaţa de zi cu zi este obscenă.

Obscenul îl găseşti peste tot, la servici, la şcoală, pe stradă, în trafic, la unii chiar şi acasă. La care răspunsul a fost: oricât ne-am feri de obscenitate nu avem cum să o evităm total. Evident că totul începe cu o înjurătură, după care se alătură un semn specific şi nu în ultimul rând soseşte şi violenţa fizică. Poţi să tot vrei tu să te fereşti a înjura, a face semne, dar nu le faci tu, le fac alţii şi poate unele din ele îţi sunt adresate. Lumea te aude, îşi arată dispreţul faţă de comportamenul tău şi atât sau poate nici măcar nu te bagă în ...seamă, logic. Aseară am dat peste un post pe alt blog care făcea referire la o conversaţie purtată între o ea şi un el în metroul din bucureşti. Sursa este aceasta, iar video îl găsiţi aici. Vă sfătuiesc să intraţi, dacă vreţi să râdeţi sau să vedeţi ce vocabular bogat are tipa.

Da, ştiu, în acest moment râzi, este evident că ţi-a plăcut cât de ,,tare-n gură” era ea. Ce spune el nu se aude, dar oricum limbajul nu prea cred că diferă. Ce mod de a te manifesta într-un loc public unde erau persoane şi de vârsta a III-a, dar şi modul în care ele au ales să nu reacţioneze, unii chiar râdeau. Căutând pe google am găsit o carte despre obscen:), o carte scrisă de Andrei Pleşu care face referire la obscenul din orice în principiu. Dacă stai să te gândeşti vei vedea că de la obscen la violenţă nu mai este mult...Oricum în obscen trăim şi tot aşa va fi şi în continuare. Noi nu putem decât să încercăm a nu adera la aşa ceva, să încercăm să ne căntrolăm pornirile din toate punctele de vedere.
OFS: ce frumos este afară:), soarele arde din nou şi sper să nu mai plece, că i-a ajuns şi iernii, dacă nu a venit până acum pai să nu mai vină. Pe mâine promitem ( eu şi cerebelul meu ) un articol publicist:D O zi bună vă urează kabool:)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire