vineri, 27 martie 2009

Stinge becu băăă!!

Eh, ce ne e şi nouă cu această criză deghizată într-o sperietoare care tot mai mult se apropie de noi şi nu mai durează mult până ne va aplica lovitura cea mai dură! Şi cum să evităm şi noi criza, mă rog, să suferim mai puţin de la loviturile primite de la ea? Păi hai să ne împrumutăm de la FMI, să ne salveze ei, că sunt totuşi Fondul Monetar Internaţional.

Gata!, au trecut la treabă şi acum vom primi bani încontinuu, vor curge ca un râu înspre ţărişoara asta. Vă daţi seama că 19.95 miliarde de euro nu sunt chiar un chilipir:). Totuşi asta nu înseamnă că nu trebuie să fim mai precauţi, să nu mai consumăm anumite lucruri inutile în prostie. O situaţie concretă: ieri pe la 2 la amiază mă îndreptam împreună cu alţi 3-4 colegi înspre casă.

A, ne deplasam cu cea mai veche formă de transport din toate timpurile. Aţi ghicit, eram cu pejosu. Şi cum ne îndreptam noi aşa pe Porţile Cetăţii ( pt cei din necunoscători, noi avem în oraş o cetate importantă în istorie, şi prin porţile ei noi ajungem pe jos din cetate în centru şi invers:))...sper că aţi înţeles ceva ) arunc o privire stâlpilor de iluminat.

Spre surpinderea mea ce văd?, becurile erau toate aprinse. Zic eu ,, o fi o glumă, sau nu văd bine, aşa sunt ele:)) ”. Desigur că nu m-am înşelat, erau chiar aprinse. Ziua în amiaza mare!!!!, şi atunci îmi pun întrebarea: cât de prost să fi să ţi becurile aprinse când afară este lumină naturală, soarele străluce pe cer şi e ora 2 a amiezii. Răspunsul îl poate da oricine: extrem de prost, sau extrem de incompetent.

Când ni se spune să folosim produse româneşti, să nu consumăm decât ce este strict necesar tu laşi becurile aprinse. Bine gândit, probabil că nu se vedea cum trebuie şi becurile ne ajutau. Nu era doar un bec aprins, cel putin 30, becuri care consumă la energie cât cuprinde. De aici să zic şi indignarea mea, că doar nu plătesc factura la energie aia care se ocupă cu iluminatul, ci noi contribuabilii care ne plătim taxele la timp.

Asta e, nu ai cu cine, trebuie să ne resemnăm. Azi tot pe acolo am venit, nu m-am uitat că eram prea obosit şi mai şi povesteam cu un coleg, dar când mai trec prin zona respectivă cu siguranţă o să fiu atent dacă becurile funcţionează:)). Hai că mă indignez prea mult, când ar trebui să mă bucur de sosirea weekendului. Aşa că am gatat cu asta şi mă dau să mai scriu câte ceva şi poate să văd un film, că am uitat de ele:D. Numa bine până la urmatoarea întâlnire!

5 comentarii:

La 27 martie 2009 la 22:02 , Anonymous Anonim a spus...

Oraşul-cetate în care locuieşti e Braşovul? Sighişoara?
Asta cu becurile aprinse ziua'n'amiaza mare e chiar mai frecventă decît am crede. Nu ştiu care ar fi justificarea. Sau ştiu. E în facturile noastre de electrica. :D

 
La 27 martie 2009 la 22:24 , Blogger kabool a spus...

@ionutu: nu, orasul in care locuiesc este Alba Iulia, si tind sa cred ca ai dreptate:)

 
La 27 martie 2009 la 22:37 , Anonymous Anonim a spus...

uite Alba îmi scăpase!
Cele bune!

 
La 30 martie 2009 la 12:13 , Anonymous Tomata cu scufita a spus...

Stai bland si nu te enerva asa ca poate exista si o explicatie logica. Asa cum zici, nu e normal si nici logic ca ziua in amiaza mare iluminatul public sa functioneze, mai ales ca nu e nevoie. DAR, se pot intampla tot felul de lucrari, verificari si alte chestii care necesita aprinderea lor. Dar de curiozitate, poti urmari in zilele ce urmeaza daca se repeta, sau cel putin peste cateva luni. Si urmareste si presa locala ca poate iti scapa ceva. :)

Adica asta e explicatia pe care o gasesc eu, ca doar nu-s asa de anormali cei de la electricitate sa lumineze cand n-au motiv. :P

 
La 30 martie 2009 la 22:56 , Blogger Gigi Dinut a spus...

mai scrie bah ceva ca ma plictisesc

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire