duminică, 5 aprilie 2009

Maraton sportiv:D

Acum îmi dau seama că eu leg articolele unul după altul, dar fără să vreau:). Da, suntem deja în aprilie, căldura deja se simte tot mai puternic, motiv excelent pentru a începe să facem sport în aer liber.

Cum în timpul iernii sportul, cel puţin la mine constă în datul cu skiurile şi orele de sport de la şcoală, când vine căldura şi pot ieşi afară este numai bine. Prin urmare de săptâmăna trecută am început să ies la alergări, să îmi mai oxigenez creierul, să mai dezmorţesc organismul şi să mai dau jos din surplusul de greutate acumulat peste iarnă:).

Am început mai greu, dar acum deja am reintrat în ritmul de acum 6 luni şi vreau să avansez chiar. Cred că pentru tineri în mod special este foarte important să facă mişcare, să iasă în natură. Da, toţi stau în faţa calculatorului pe diferite siteuri, pe mess, în faţa televizorului, sau făcând orice altceva dar nu mişcare.

Astăzi, aproape nimeni nu mai circulă pe jos, chiar şi atunci când distanţele de parcurs sunt foarte mici, iar urcatul scărilor fără folosirea ascensorului este aproape de neconceput. Cei care se abat de la această regulă sunt foarte puţini în ziua de azi, şi numărul lor scade cu fiecare zi ce trece. Devenim tot mai dependeţi de tehnologie, uităm că tehnologia nu ne asigură un corp sănătos, doar sportul şi alimentaţia pot face acest lucru.

După o oră de sport te simţi mult mai bine, creierul funcţionează perfect;). De acum am să profit că e plăcut afară şi în fiecare zi am să fac ceva mişcare, nu doar în faţa calculatorului. Am început să organizăm în fiecare duminică un meci de fotbal între noi colegii de clasă şi sper să o ţinem aşa toată primăvara şi poate chiar vara.

Cred că fiecare dintre voi care nu faceţi sport ar trebui să vă gândiţi serios să lăsaţi alte activităţi pentru că sănătatea este pe primul plan şi fiind sănătoşi vă puteţi ocupa cum trebuie de celelalte activităţi. Deja e al treilea articol în seara asta, probabil pentru că am alergat weekendul asta şi mi-a revenit pofta de a scrie.
Cum începem o nouă săptămână vă urez spor la muncă şi la sport!!

1 comentarii:

La 4 mai 2009, 16:54 , Anonymous MalinaS a spus...

na andrei ceai patit... dc nu mai scri?

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire