duminică, 5 aprilie 2009

Ai stins becu?

Am revenit cu forţe proaspete:). Am trecut şi peste 1 Aprilie şi peste tot şi m-am reapucat de scris. Prima temă este una mai veche, despre care am vrut să scriu la timpul respectiv, dar şi acum este bine...:D

Este vorba despre acel Earth Hour, care a fost sâmbătă 28 martie între orele 20.30 şi 21.30. Nu ştiu dacă sunteţi la curent cu ce a însemnat acea oră denumită ora Pământului, a gazdei noastre de mii de ani. Ora Pământului simbolizează perioada de 60 de minute în care omenirii îi pasă de Pământ. Şi pentru a o arata, stingem lumina şi stăm pe întuneric. Plecată din îndepărtata Australie, mişcarea Ora Pământului (Earth Hour în engleză) este un protest împotriva poluării şi dezvoltării ce nu ţine cont de natura şi starea generală a Pământului.

Iată că şi populaţia mai face ceva pentru binele planetei că prea o ,,lovim” în… fiecare zi. Acum să vedem cum a fost primită această campanile la nivelul ţării noastre, dar mai ales la nivelul oraşului Alba Iulia ( că pe aici îmi duc eu traiul:) ). Problema cea mare era că la 20.45 în aceaşi seară juca valoroasa echipă de fotbal a României care întâlnea la Constanţa pe Serbia.

De aici şi întrebarea: ne uităm la meci sau facem şi noi un gest de mulţumire, un gest cuvenit pentru planeta asta care e tot mai greu încercată. Cum suntem un popor de microbişti evident că lumea a preferat să se uite la meci, că doar deh!, să stingă alţii becu, noi îl vedem pe Mutu, pe Marica şi pe Băneeeellll:). Din această categorie îi exclud pe cei care au ieşit la o terasă, cafenea, bar să vadă meciu.

Şi acum să mă refer la cum a fost in our city:). Cum sunt foarte modest nu o să fac pe mândru şi să spun că nu intervalul acela calculatorul, televizorul şi becurile din camera mea erau stinse:D. Am profitat că a fost o vreme plăcută afară şi am ieşit în parc, pe bulevard şi apoi la un suc. Ce am constatat: pe bulevard toate luminile erau arpinse, absolut toate. Instituţile publice nu au stins becurile aşa că să mă mai mir că am văzut becuri aprinse la mai fiecare geam din ele nu are rost.

Evident că nu, asta e, lumea e mult prea comodă ca să facă astfel de gesturi. Am urmărit însă cu plăcere pe net cum în oraşe mari ale lumii lumea a reacţionat aşa cum trebuia, la clădiri de marcă din fiecare ţară participantă becurile au fost stinse, şi cetăţenii au făcut la fel. Se vede că atunci când e vorba de mobilizare pentru un scop nobil până la urmă lumea reacţioneză chiar foarte bine.

Într-un fel anume am lăsat subiectul pentru un articol după eveniment, am vrut să văd cum a fost. Ei bine, dacă e să mă iau după articolul de aici, a fost destul de bine. Poate la anul va fi şi mai bine şi nu vom fi preocupaţi de fotbal că oricum suntem…, de ceva emisiune de televiziune, ci vom face un lucru în primul rând pentru sănătatea noastră.

Vom vedea, până atunci am putea încerca în fiecare zi să stingem un bec care nu ne foloseşte la nimic şi pe care îl ţinem aprins de decor. Să vă văd:)! Şi hai să vă întreb: care dintre voi a stins becu?

1 comentarii:

La 5 aprilie 2009 la 21:46 , Blogger N-am :) a spus...

io n-am stins... al naibii de parinti romantici au ars toate lumanarelele si m-am enervat ca n-am mai gasit nimic si na-m mai stins nimic.

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire