joi, 19 martie 2009

No stress:)

Aşa cum anunţasem în articolul anterior din tema legată de activităţile şcolare, de tot ceea ce implică şi aşa mai departe în acest articol am să încerc să desprind încă o implicaţie a acestui efort. Când eşti implicat în tot felul de activităţi, când mai eşti preocupat şi de şcoală inevitabil apare şi stresul.

Stresul este o stare intensă şi neplăcută care, pe termen lung are efecte negative asupra sănătăţii, performanţelor şi productivităţii. La locul de muncă, stresul apare atunci când exigenţele profesionale depăşesc resursele de care dispune fiinţa umană. Ok, asta e o explicaţie filizofică:), luată de pe net, dar ceea ce înţeleg eu este aşa: acele persoane, în cazul nostru tinerii, doresc să se implice, să facă parte din proiecte, să îşi dezvolte diferite calităţi, dar şi la orele de la şcoală să ai note bune să nu fi total pe lângă.

Ei bine, atunci când ai prea multe de făcut intervine şi stresul, alături de oboseală când deja nu mai poţi. La şcoală trebuie sa fi pregătit, iar în cadrul proiectelor ţi se cere să te implici, să faci aia şi aia. La acest nivel dacă eşti cu adevărat implicat este invetabil ca stresul să apară. Astfel de la vârsta asta tu deja eşti stresat şi te întrebi când vei avea un job ce vei face? Te vei descurca, pentru că deja eşti învăţat să lucrezi sub presiune, şti ce înseamnă stresul şi sti că îi poţi face faţă.

Iată astfel o altă calitate zic eu a activităţilor desfăşurate în liceu. Devi mult mai antrenat pentru diferitele lucruri pe care în viitor le vei face. Recunosc, sunt perioade în care şi eu sunt foarte stresat, pentru că ştiu că trebuie să învăţ şi pentru şcoală, mai dau un test, iar în activităţile în care sunt implicat doresc să mă implic tot mai mult, să fiu de folos şi să îmi dezvolt capacităţile de a lucra mai mult, în echipă şi de a face lucruri tot mai profesioniste.

Eh, stresul vine, stresul trece doar urmările negative să nu rămână. Stresul nu e aşa pe moment, dacă eşti tot timpul stresat există riscul să apară şi diferite probleme de sănătate. Se poate observa că stresul are şi lucruri bune, şi lucruri rele, dar cel mai important este că un om care are parte de stres este un om care este extrem de activ, este implicat în ceea ce face şi dă randament în activitatea pe care o produce.

Acest articol este predestinat unei persoane în mod special, se ştie ea:), care are parte extreme de des de acest stress pentru că se implică foarte mult, dar este şi un articol prin care încerc să arăt meritul unui om care este implicat la şcoală mai mult decât la simplele ore de curs.

2 comentarii:

La 20 martie 2009 la 14:23 , Anonymous Anonim a spus...

de ce simt ca articolu' i se adreseaza lu' malina? :-? :))

 
La 18 mai 2009 la 16:08 , Anonymous Anonim a spus...

Bravo mah, foarte bine k makr unii dintre noi au inceput sa foloseasca internetul si in alte domenii dekt messenger sau PC Games. Felicitari :P

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire